Telespinn

In Alle, Garnutsalg by vestavindostavind1 Comment

“Spinn vill” tur til Telespinn

 

På vår årlige sommertur fra vest til øst, var et av målene å ta en tur innom Telespinn. Telespinn er et helnorsk spinneri lokalisert på gården Midt-Svartdal i Seljord kommune i Telemark. En virkelig perle og et eldorado av egenspunnet mohairgarn fra egne mohairgeiter.

Gründeren bak Telespinn, Bjørg Minnesjord Solheim startet med å holde mohairgeiter for å bevare kulturlandskapet rundt gåren i Svartdal i Telemark. I tillegg til å gjøre en god beiteinnsats gir disse geitene deilig, myk ullfiber. Telespinn ble i 2008 startet opp for å kunne bearbeide ullfiberen fra mohairgeitene lokalt. Resultatet er flere herlige mohair-kvaliterer i et fristende fargeutvalg. Mohairfiberen er spesielt tynn og blank sammenlignet med saueull. Dette gjør at plagg i mohair føles luftige å ha på seg samtidig som de har en flott glans.

Frem til høsten 2011 foregikk spinneridriften i geitefjøset I 2012 åpnet et nytt og moderne spinneri på gården. Da ble det mulig å øke produksjonen og det ble åpnet en egen butikk med salg av garn direkte fra spinneriet, samt ferdige strikkeprodukt, tepper, interiør og strikketilbehør.

Vi er begge svært opptatt av norsk ull og norskprodusert garn. Men vi må vi innrømme at vi også er noe selvsentrert. Et norsk spinneri som kan skilte med garnet Mari et mykt garn i 2-tråds kid mohair, er et must når en av oss faktisk lyder navnet Mari selv.

Det var en solfylt formiddag vi svingte inn på tunet foran butikkutsalget. Sommerblomstene var spredd utover enga som stjerner på himmelen. Vi var ganske spente begge to. At vi skulle kjøpe noe av garnet Mari var klart, men vi hadde også planlagt et garninnkjøp til en jakke for østavind!

Inne i butikkutsalget var det bare å kaste seg over alt det fargerike og delikate garnet som lå hyllene. Det er jammen ikke lett å velge hvilken farge en skal ta når alt frister, og det var flere med det samme problemet. Fire voksne damer hadde tatt turen for å handle garn. I bakgrunnen kunne vi høre livlige diskusjoner om hvor mye garn og hvilke farger som skulle bli med hjem.

Mens Vestavind ble dratt mot hyllen med Mari garnet, vandret Østavind litt usikkert frem og tilbake mellom hyllene med Fivrel og Symre. Begge aldeles nydelige garn! Litt usikker på egen tålmodighet ble det med Symre som trakk det lengste strået!

Vi plukket begge ut bunter på bunter i aldeles nydelige farger. Innimellom kontrollregnet vi begge for å være sikker på å få så mange meter garn som vi faktisk trengte. Tre farger i garnet Mari og tre farger i garnet Symre ble plukket ut til to forskjellige prosjekter.

Det er jammen ikke lett å styre seg omgitt av så mye deilig garn! Hit kommer vi garantert tilbake!

 

 

Har du lyst til å lese mere om Telespinn anbefaler vi deg å ta en titt på hjemmesiden https://www.telespinn.no

Følg oss på sosiale medier!

Instagram

@vestavindostavind

Vestavind

Østavind

Bruk #følgvinden så ser vi hva du strikker på! Det syntes vi er veldig hyggelig.

Facebook

Vi setter pris på om du gir oss en like på Facebook.

Ravelry

Vi har en gruppe på Ravelry hvor du kan være med å prate, dele prosjektene dine og etterhvert samstrikker eller annet. Bli med da vel!

Vestavind

Østavind

Nettbutikk

Nettbutikken vår finner du her.

Blogglistenhits

Comments

  1. Pingback: August StrikkSnakk | Vestavind | Østavind

Leave a Reply