Mulighetens land

In Alle, Garn, Garnutsalg by vestavindostavind1 Comment

Vestavind var så heldig å besøke New York på tampen av sommerferien, og la ut på eventyr i slutten av juli for ti dager i mulighetens land. Jeg har blitt den typen som tenker på hvilket strikketøy jeg skal ha med før jeg i det hele tatt har funnet frem kofferten. Når jeg står i kø i sikkerhets kontrollen er jeg aller mest bekymret for strikkepinnene mine, og i det flyet tar av er jeg litt usikker på om jeg har nok garn med for de neste syv timene. Jeg er også av typen som tenker “ny by – nye fibre”.

Jeg stiller selvfølgelig forberedt. Byen skulle oppdages mellom alle de ulike garnbutikken som var lokalisert i god tid før avreise. Det hele endte med flotte dager, myke fibre og flotte farger.

(Nederst finner du link til kart med alle høydepunktene)

Downtown Yarn

Første stopp på turen ble Downtown Yarn. En liten lokalgarnbutikk i East Village. De ønsker å være garnbutikk som er dedikert til å holde et levende og godt strikkemiljø i sitt nabolag, hvor alle er velkommen. Det lykkes de med! Tross en liten, trang og avlang butikk satt det fire stykker å strikket langs et bord da jeg kom inn. De som jobbet der ønsket å bli kjent med samtlige som kom inn døren, og det var tydelig at dette er et sted en kan komme til for mer enn bare å kjøpe garn. Så fort damen bak disken fant ut at jeg kom fra Norge, var hun kjempe interessert i å høre mer om norske strikketradisjoner. Et hyggelig besøk i det som åpenbart er mer enn bare en butikk.

Purl Soho

Hva kan en si? Purl Soho er nydelig, og jeg skulle gjerne vært der inne i timesvis. Masse deilig garn, stort utvalg bøker, vever, stoff og syutstyr. Imidlertid hadde denne butikken en ting til felles med de fleste andre butikkene jeg var innom, nemlig myke fibre. Kashmir, alpakka, merino og silke. Fantastiske garn, fantastisk å ta og kjenne på, og fantastiske farger. Allikevel ikke helt det jeg foretrekker å strikke med. Det er selvsagt en smakssak, men selv om jeg gikk fra hylle til hylle med hjerter i øynene, forlot jeg butikken tomhendt.

Knitty City

Knitty City hadde jeg gledet meg til å dra innom. Jeg hadde nemlig troen på at jeg kunne finne noen ChiaoGoo pinner der. Det er et sett jeg gjerne skulle supplert litt. Da jeg kom de viste det seg i midlertid at de hadde sommerstengt akkurat de dagene jeg var i byen. Det hadde sikkert vært mulig å se det et sted før jeg kom dit, men så langt tenkte jeg altså ikke. Så det står på listen til neste gang.

Annie & Co

Etter bomturen til Knitty City og en svipptur innom The Met, sto jeg på utsiden av det som skulle bli en av de største garn opplevelsene på turen. Jeg hadde ikke skyhøye forventninger, men da jeg kom inn viste det seg å være en diger butikk med masse flott garn. Masse flott håndfarga garn. Her gikk jeg på en liten superwash smell. Jeg liker egentlig ikke så godt hvordan SW garn føles, men på Annie & Co ble jeg sjarmert i senk av Hedgehog Fibres. Det kan vel skje den beste. Jeg endte opp med nok garn til en halv genser i en DK engjørning inspirert farge. Kanskje ikke helt gjennomtenkt; når bruker en egentlig en halv genser? Men gøy garn var det i hvertfall! Det var dette garnet jeg ble sittende å strikke med på flyet hjem, men i mangel av en god plan og et trøtt hode, endte det hele opp som nudler. Det er en helt annen historie, og jeg er helt sikker på at jeg finner på noe.

String Yarns

Jeg var innom String Yarns helt på slutten av dagen og var nok litt varm i toppen. Da jeg kom inn der var det et kurs som ble avholdt i den ene delen av butikken, samtidig som det gikk an å titte rundt på de ulike hyllene. Dette var også en butikk som var preget av de mykere og mer eksklusive fibrene, men mye flott var det helt klart! Det var også på tide at det skulle regne litt på Østavind, så jeg forlot butikken med to hesper glitrende Mad Tosh.

Brooklyn General Store

Dette kan en vel kalle turens garn høydepunkt, et ullmekka i hipsterland. Først og fremst en utrolig hyggelig butikk med folk som brenner for det de holder på med. De har beholdt mye av det orginale utrykket til butikken som lå der tidligere. Den hadde i det hele tatt et veldig nostalgisk preg. Gamle hyller fylt med masse deilig ull, og andre nydelige garn. Hvis du skal innom en garnbutikk i NY vil jeg foreslå Brooklyn General! Dette er en butikk for kvalitetsmaterialer som virkelig løfter frem kunsten av håndlaget og selvlaget. Det må en jo bare bli glad av!

Woolyn

Woolyn ligger også i Brooklyn, en kort tur unna Brooklyn General Store. Dette var tures andre bomtur, de hadde også sommerstengt. Jeg hadde virkelig gledet meg til å sjekke den ut, fordi de er opptatt av å løfte frem uavhengige og lokale håndfargere og garn. Det får bli neste gang!

I mellom fibrene

Må jo trekke frem noen andre plasser også.

Pema New York, Love Adored og Everlane er tre butikker jeg i hvert fall skal tilbake til. Pema New York ligger i Williamsburg og er en original familieeid boutique med flotte sko, klær og smykker. Love Adored er en smykke forentning som har mest vintage, unike designs og fantastisk håndverk. Litt utenfor mitt budsjett men en butikk som er litt som å gå på museum. Everlane har en filosofi om at det skal være enkelt å velge riktig. De setter rettferdig handel og gode materialer høyt, og har full åpenhet rundt den faktiske kostnaden bak hvert ledd i produksjonskjeden, og hvor det produseres. Verdt å ta en titt på!

Jeg er sånn som liker å gå på museum, så hvis du har gjort deg ferdig på de store mest kjente museumene (Guggenheim er min favoritt) vil jeg anbefale en tur innom Whitney Museum of American Art og Brooklyn Museum. Whitney har primært amerikansk kunst fra 20- og 21- århundre. Da jeg var innom hadde de veldig fine utstillinger og museet ligger i en bygning som er verdt turen i seg selv. Brooklyn Museum har de faktisk et senter for feministisk kunst! Der ønsker de å vise  bevegelsens historie gjennom kunst og øke bevisstheten rundt kunst laget av kvinner. Der finner du også Judy Chicago sitt “The Dinner Party». Som dere skjønner et hav av godbiter!

Og du; ikke glem å se en musikal mens du er i byen da!

 

Klikk for Kart

Følg oss på sosiale medier!

Instagram

@vestavindostavind

Vestavind

Østavind

Bruk #følgvinden så ser vi hva du strikker på! Det syntes vi er veldig hyggelig.

Facebook

Vi setter pris på om du gir oss en like på Facebook.

Ravelry

Vi har en gruppe på Ravelry hvor du kan være med å prate, dele prosjektene dine og etterhvert samstrikker eller annet. Bli med da vel!

Vestavind

Østavind

Nettbutikk

Nettbutikken vår finner du her.

Blogglistenhits

Comments

  1. Pingback: August StrikkSnakk | Vestavind | Østavind

Leave a Reply