August StrikkSnakk

In Alle, Garn, Strikking, StrikkSnakk by vestavindostavindLeave a Comment

August StrikkSnakk: Nye ideer og “Sleeve Island”

En het sommer er over og dagene har lagt seg i hverdagsfolder. Det er lett å merke at ferieuker gir romsligere tid til strikking enn hverdagen, så august har blitt en WIP måned. Ting tar tid og noen ganger kjennes det ut som de siste cm på et prosjekt aldri tar slutt. En strikker og strikker og strikker, og det er fortsatt like langt igjen. Så er vel de første målingene preget av overdreven optimisme.

Ferdig strikka!

Ingen Dikkedarer

Østavind har blitt ferdig med sin PetitKnit sin Ingen Dikkedarer genser. Den ble påbegynt før sommeren, men er strikket i «ullete ull»  så den har fått hvile store deler av sommeren. Garnet jeg strikket med, New Zealandsk lammeull fra G-uld, var helt helt fantastisk å strikke med, men altså litt heftig på det varmeste. Genseren er strikket i forskjellige indigo farger sammen med grått og hvitt og skulle strikkes til Vestavind! Hun oppfordret til å prøve å gradere overgangene og med litt samarbeid fikk vi det til! Utrolig fornøyd med å strikke ovenfra og ned med et mønster jeg nok kommer til å bruke til flere gensere! Da gjenstår bare å pakke ned og sende genseren over fjellet til Vestavind. Jeg håper og tror hun blir fornøyd med genseren! Ta gjerne en titt på min Ravelry side.

Bolero

Sommerens bursdagsgave til verdens beste venninne har ligget litt på vent, men Østavind rakk akkurat å bli ferdig med den. Nok med knappe marginer. Det har nok gått opp for meg at det ikke bare er de første målingene som er preget av overdreven optimisme. Jeg tror nok at slutten skal gå fortere enn det som egentlig er realistisk. Boleroen skulle overleveres 1. august og ble ferdig på morgenkvisten rett før deadline. Det er veldig lenge siden jeg har døgnet, men så ble den overrakt til jubilanten som ble vekket med gaver og bursdagssang! Boleroen er enkel og selvkomponert. Ta gjerne en titt på min Ravelry side.

Prosjekter på pinnene

Jamboree

Vestavind glimrer med sitt fravær på ferdigsiden, men jeg er imidlertid på full fart ut på “Sleeve-Island”. Heldigvis er det vanskelig å henge med leppa samtidig som en strikker i fantastisk norsk mohair. Mari garnet er av geiter og er fantastisk mykt og godt. Den siste uka har Jamboree genseren fra Francesca Hughes fått kjørt seg sikkerlig. Jeg syntes fortsatt mønsteret er veldig fint å strikke, og nå kan jeg det så godt som utenatt. Det er nok en liten underdrivelse å si at jeg gleder meg til denne er klar for bruk, men det blir nok ikke i morgen.

Du kan lese mer om turen vår til Telespinn her, og følge fremgangen på genseren på Ravelry siden min.

Kirsten genser

Østavind har kommet et godt stykke videre på Kirsten genseren, et mønster som Vestavind har designet og som «slippes» veldig snart. Bare å glede seg! Den strikkes med dobbel tråd i Tynn Line  lysegrønt garn. Selv om høsten har meldt sin milde ankomst er det deilig å holde tak i sommeren og strikke på en topp i bomull. Jeg er så privilegert at jeg tilbringer noen uker i Spania hver høst og senvinter så en sval bomullsgenser blir deilig å pakke med seg i kofferten Følg gjerne prosessen på Ravelry siden min.

Fernanda jakka

Fernanda jakka er Vestavind sitt andre selvkomponerte prosjekt, det er stas det! Den ankom imidlertid “Sleeve-Island” for et par uker siden, og der har den vist blitt liggende. Den har vært så gøy å strikke på, akkurat nok strukturstrikk uten at en trenger å tenke så alt for mye. Det kommer jo ikke helt til sin rett på dette flerfarga garnet, men det er jo ikke hvilket som helst garn da! Fargen heter Sola i vinduskarmen, og er farget av fantastiske Værbitt, midt på Grünerløkka, på Hillesvåg Sølje. Turen vår dit i starten av sommeren var en historie for seg selv, den kan du lese her. Du kan også følge flukten fra “Sleeve-Island” på Ravelry siden min.

Spennende og litt hemmelig sjal

Østavind har tatt utfordringen og er i gang med et eget designet sjal. Vestavind hadde, som dere kan lese litt lengre ned, med seg garn hjem fra New York. Det er koselig når det drypper litt på mor!  Brooklyn Tweeds garn Loft er et mykt garn med spennende tweed-effekt og meleringer som jeg tenker er godt utgangspunktet for dette prosjektet. Jeg strikker med fargen 121 Birdbook som også er å få kjøpt i Norge. Allerede nå kjenner jeg at dette blir et fjærlett og lunende sjal! Dette blir nok et høstprosjekt og føljetong som først skal strikkes ferdig før det sendes ut til teststrikking.

Garn og sånn

I sommer har vi begge gått på en garnsmell som vi skrev om i “Sommer StrikkSnakk“, men det må altså sies at vi begge to nesten hadde tomme lagre før ferien. Det har definitivt rett seg i løpet av august. Vestavind var så heldig å besøke New York på tampen av sommerferien, og la ut på ti dagers feriereise i slutten av juli. En fantastisk tur du kan lese om i innlegget “Mulighetenes land“.

Fibre Co

Vestavind har siden sist vært en tur til Amerika, turen til New York ble en garnbutikk safari og dette var en av godbitene som kom med hjem til Norge. Garnet er Arranmore Light fra The Fibre Co og er blanding med 80% merino, 10% kashmir og 10% silke. Med andre ord rimelig mykt, digg og flott. Akkurat hva det blir er ikke helt bestemt, men jeg tenker sjal. Mulig jeg også må kaste meg over det nydelige Løvlisjalet til StrikkeLisa.

Mad Tosh

Etter mange timer i garnbutikker  i New York var nok Vestavind litt varm i toppen så det regne litt luksus på Østavind. To hesper glitrende “Mad Tosh” ble pakket opp på stuegulvet her hjemme på Larkollen. Dette er et Merino Light garn bestående av 90% Merino wool / 8% Acrylic / 2% Stellina med en ekstra luksuriøs touch av glitter. To hesper med sandfarget garn, til sammen 840 sjenerøs meter blir mer enn nok garn til et vakkert sjal. Dette blir nok liggende litt, men til gjengjeld tatt frem når det er tid for luksuriøs egostrikk!

Hedgehog Fibres

Vestavind har gått på en superwash smell. På Annie & Co i New York ble jeg sjarmert i senk av Hedgehog Fibres, ikke helt uventet. Dette garnet heter Hayday og er noe av det gøyeste jeg har sett på lenge. Da fikk SW være SW! Jeg endte opp med nok garn til en halv genser i Hayday Merino Aran. Kanskje ikke helt gjennomtenkt; når bruker en egentlig en halv genser? Men jeg finner nok på noe!

Garnsurr

Den 9. august var tiden inne for å vende nesen vestover. I strålende sol forlot vi østlandet. Vi hadde bestemt oss for å kjøre over Hardangervidda og la turen om Nore og Uvdal for å få med oss en garnopplevelse. Garnsurr er et prosjekt med mening som ønsker at Numedal skal være et godt sted å bo, også for alle nye innbyggere. Målsettingen er å skape et genuint produkt – nemlig håndfarget garn – produsert av kvinner med minoritetsbakgrunn. Garnsurr bruker ull og farger for å bygge et fargerikt felleskap. Vi må innrømme at det var litt kronglete å finne frem, men med litt hjelp fra lokale kjentfolk fant vi i kjelleren på stedets barnehage. Da vi kom inn åpnet det seg et myldrende liv av damer og vegger med håndfarget garn. Vi kjøpte med oss noen godbiter derfra før vi kjørte vider.

2 hesper med håndfarga merino – 1 hespe med håndfarget Vilje lamullgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk – 2 hesper med håndfarga silk mohair.

LIVET GENERELT

August er over og vi går nå inn i høstmånedene. Det har som sagt vært en varm sommer, noe som for vår del minner oss på skaperverket og forvaltningen av jorda vår. Vi mener at verden står overfor globale utfordringer i forhold til klima. Mennesket må igjen begynne å se seg selv som del av naturen, og i mindre grad som hersker over den. I august hadde vi derfor et blogginnlegg om Norsk ull, et tema som for oss er viktig. Vi ønsker å ha et bevist forhold til råvarer, hvordan ting er produsert og hvor langt noe har reist før det ender opp i hjemmene våre. I høst gleder vi oss derfor til å besøke høstmarkeder og se på det mangfold av norske produsenter vi har når det gjelder norsk ull og garn! Sammen drar vi på Bergen strikkefestival og Midtnorsk strikkefestival mens Østavind tar med seg Strikkernes høstmarked i Oslo og Strikkefestivalen i Gamlebyen Fredrikstad. Vi ser frem til en spennende høst begge to!

I butikken vår

Ved siden av strikkingen som hobby, lager vi noen produkter som selges i vår nettbutikk. Vi har handlenett med mening, håndlagde strikkebæægs og maskemarkører. I løpet av høsten vil det komme flere farger/varianter av både prosjektvesker og maskemarkører.

Strikkebææg

   

Solid og praktisk bag med mønstrete fòr. Bagen lukkes med snorer øverst og har i tillegg en stabil og bruksvennlig skinn hank. Bagen er romslig med god plass til strikkeprosjekter, hekletøy eller garn. Den har lommer med god plass til settpinner, rundpinner og annet utstyr. Spesielt har vi laget et bånd på en av lommene som gjør det enkelt å skille ulike garnfarger når en strikker mønster strikk. Denne er festet med trykknapper så du lett kan bytte mellom de ulike prosjektene.

Maskemarkører

Våre maskemarkører hjelper deg å holde oversikt underveis i strikkingen. De tres på pinnen for å vise hvor omgangen begynte, hvor du skal felle eller der du starter og slutter mønsterrapporter.

Våre fremgangsmarkører gjør det lettere å se hvor du sist økte eller for å holde orden på raglansmasker når du øker eller tar inn. Markøren festes i selve masken med en liten krok. Fungere også utmerket som en fremgangsmotivator hvis du strikker ensfarget glattstrikk.

Handlenett med mening

Handlenettene våre er enkle og praktiske. De fungerer både som veske og som et miljøvennlig alternativ til plastpose på handletur. våre handlenett er mer enn en pose, det er et bidrag til noe mer. Vi tror på felleskap. Vi tror folk trenger folk, og at mennesker er mer enn det en ser. Derfor går kr 25,- per. solgte handlenett direkte til Kirkens Bymisjon.

Følg oss på sosiale medier!

Instagram

@vestavindostavind

Vestavind

Østavind

Bruk #følgvinden så ser vi hva du strikker på! Det syntes vi er veldig hyggelig.

Facebook

Vi setter pris på om du gir oss en like på Facebook.

Ravelry

Vi har en gruppe på Ravelry hvor du kan være med å prate, dele prosjektene dine og etterhvert samstrikker eller annet. Bli med da vel!

Vestavind

Østavind

Nettbutikk

Nettbutikken vår finner du her.

Blogglistenhits

Leave a Reply