Høstens topp 5 strikkeprosjekter

In Alle, Strikking by vestavindostavindLeave a Comment

Dette drømmer vi om å strikke denne høsten!

Høysesongen for ull og strikk er kommet over oss! Det er stor stas, dette har vi gledet oss til. I den anledning, en uhøytidelig topp 5 for oss begge!

5

Vestavind

Selbuvotter! Jeg drømmer om å lære meg å strikke Selbuvotter før jul. Jeg har lenge latt meg skremme av tommelen, men etter Skeindeer sine flotte Speedy Selbu Mittens har vært over hele Instagram tenker jeg at dette må jeg klare! Så kanskje jeg flesker til med noen vottegaver i år. Hvem vet?

Østavind

Bladet garn er god inspirasjonskilde for drømmer! I mai kom bladet ut med flere spennende genserdesign og jeg falt helt for Pearl sisters av Karen S. Lauger. Genserne glitrer like mye som beskrivelsen. «Disse vakre Perlesøstrene har mønstre med maljer og vakre perler – inspirert av de blinkende lysene under lerretet på cirkus teltet». Nå har ikke jeg akkurat lyst til å se ut som et glitrende sirkus og heldigvis er perle mønstret enkelt og elegant!

4

Vestavind

Strikkstiina er en utrolig talentfull norsk strikkedesigner, siden hun publiserte Bjørktoppen i sommer har jeg ikke helt klart å glemme den. Den ligger liksom permanent lagret i “vil ha” avdelingen i hjernen. I NinaPetrina sitt garnslipp i miden av august klarte jeg å sikre meg to hesper av dette spetta garnet. Jeg er ganske sikker på at det skal kunne bli en rimelig lekker Bjørktopp. Det drømmer jeg om!

Østavind

Skal man først drømme er det lov å tenke stort! På forsiden av Pompom sitt siste nummer stråler en godt voksen kvinne mot meg i den nydelige genseren Ixchel designet av Catherine Clark. Vil ha, vil ha, vil ha! Jeg vet ikke helt hvilket garn eller farge det i såfall skulle bli, men grunnfargen tror jeg måtte blitt dyp blå!

3

Vestavind

Jeg har ikke helt latt meg rive med av skjalstrikk. Men nå som høstværet kommer kjenner jeg en viss dragning i den retningen jeg også. Og dette designet av Caitlin Hunter har jo alt! Strukturstrikk, mønsterstrikk samt mye glattstrikk. Hva mer kan en be om? Teroldego, jeg vet ikke hvilken farge du får eller hvilket garn du blir laget av. Men dette skjer!

Østavind

Jeg er nok ikke av de som kaster meg på drømmer bare fordi det er inn i tiden, men jeg har virkelig falt for et sjal av Stephen West. Meandering Shawl vekket virkelig min oppmerksomhet spesielt fordi det krever at jeg lærer noe nytt, å strikke tofarget brioche! Det er  utrolig vakkert. Planen var å hive seg på Værbitt sitt kurs “Innføring i smartpatent” den 31. oktober, men da er jeg altså i Spania så dette må jeg altså lære meg selv! Her har jeg utrolig lyst til å bruke mine to hesper glitrende “Mad Tosh” som ble pakket opp på stuegulvet her hjemme på Larkollen. Dette er et Merino Light garn bestående av 90% Merino wool / 8% Acrylic / 2% Stellina med en ekstra luksuriøs touch av glitter. De to andre hespene tenkte jeg å skaffe meg under Oslo garnfestDette blir nok liggende litt, men til gjengjeld tatt frem når det er tid for luksuriøs egostrikk!

2

Vestavind

Jeg vet jeg ligger et år bak på denne, men i høst blir det en Palmetto en realitet! Palmetto er designet av Emilia Jensen, og var en del av var i Pom Pom Quarterly i fjor høst. Jeg har sikret meg garn til dette på sommerturen til Sjølingstad Uldvarefabrik. Det blir på Sjølingstad 2-trådsgarn. Hovedfargen blir petrol, med striper i lilla og lys blå.

Østavind

Jeg har virkelig forelsket med i mønstret Vintersol som er laget av Jennifer Steingass. Her går vi begge for det samme garnet! Sjølingstad ullgarn som ble handlet inn på vår sommertur til Sjølingstad Uldvarefabrik! Hovedfargen blir grå og øvre delen strikket i grønn med sort mønsterfarge. Drømmen er å ha den ferdig til januar 2019 altså ett år etter oppskriften ble publisert.

1

Vestavind

Min største strikkedrøm for høsten er Durumi genseren av Isabell Kraemer. Jeg ligger stadig litt bak for dette var i  Pom Pom Quarterly i våres. Men på NinaPetrina sitt garnslipp i miden av august fikk jeg tak i disse høstfargene til denne genseren. Jeg gleder meg masse til garnet kommer, for jeg kan knapt vente på å sette i gang! Det blir spettet garn på bærestykket og den gyllen rust fargen på mesteparten av resten. Dette blir garantert en av høstens favoritter i farger som passer både meg og sesongen utmerket.

Østavind

Min første og største strikkedrøm for høsten er faktisk Marettimo av Caitlin Hunter. Dette er en lett sommertopp med en enkel fjær- og vifteblonderdetaljer på bolen og ermene. Her skal jeg bruke ett garn jeg allerede har liggende i mitt garnlager. I sommer var jeg jeg nemlig så egoistisk at jeg kjøpe meg to hesper med deilig håndfarget morbærsilke  fra Værbitt! Dette skal jeg bruke i fjær- og vifteblonderdetaljene! Resten av toppen skal strikkes i et garn i ull/silkegarn fra Norne Yarn. Jeg skal derfor på jakt under Oslo garnfest til helga for å få tak i dette. Dette er definitivt en egostrikk jeg drømmer om og håper å få ferdig før høstens tur til Spania!

 

Vi får bare sette i gang! Hva drømmer du om?

 

Følg oss på sosiale medier!

Instagram

@vestavindostavind

Vestavind

Østavind

Bruk #følgvinden så ser vi hva du strikker på! Det syntes vi er veldig hyggelig.

Facebook

Vi setter pris på om du gir oss en like på Facebook.

Ravelry

Vi har en gruppe på Ravelry hvor du kan være med å prate, dele prosjektene dine og etterhvert samstrikker eller annet. Bli med da vel!

Vestavind

Østavind

Nettbutikk

Nettbutikken vår finner du her.

Blogglistenhits

Leave a Reply