Garnsafari i Oslo

In Alle, Garn, Garnutsalg by vestavindostavind1 Comment

Den 15. september gikk den aller første “Oslo Garnfest” av stabelen. En hel dag med design, farge og aktiviteter for strikkere. Kjernen i festivalen var Günerløkkas designere, garnfargere og uavhengige butikker som bød på alt fra indie-fargere til nyetablerte strikkedesignere. Vestavind hadde tatt turen over fjellet denne helgen og møtte Østavind på en liten «garnsafari» lørdag ettermiddag.

Denne lørdagen bød på sol og varme! En fantastisk høstdag der det nesten ble for varmt å ha ull på kroppen. Vi hadde sett oss ut noen steder vi absolutt ville innom og startet med Grünerløkka Garn. Dette er en garnbutikk med fokus på bærekraft og økologiske produkter, noe som blir stadig viktigere for flere av oss. I butikken finner du alt fra garn, pinner og oppskrifter, til nål og tråd til ferdigstilte produkter. I tillegg har de noe tekstil og porselen laget av Irén Kleiven.

Her var det masse mennesker og masse deilig garn. Vi falt begge for noen deilige hesper av Hillesvåg Tinde, et glansfullt og mykt garn av norsk pelsull. Norsk pelssau har grå krøllet ull som inneholder både lyse og mørke fibre. De mørke fibrene gir garnet en spennende dybde og melering når den blir farget. Tinde egner seg godt til fine gensere, kofter og småplagg som luer, skjerf og votter. Vestavind har planer om å kaste seg over et votteprosjekt mens Østavind skal legge opp til Fernanda jakka, Vestavind sitt andre selvkomponerte prosjekt!

Glade og litt ull rikere, tuslet vi gjennom Birkelunden for neste garnbutikk. I Seilduksgata ligger Værbitt, en nisjebutikk med kortreist garn fra norske spinnerier. I hyllene finner du Værbitt sitt eget håndfarga garn, Venull og annet garn fra Hillesvåg, Rauma, Telespinn og Selbu. Også her er hovedfokus bærekraft og økologiske produkter. Ulla er sterk, blank og myk. En god grunn for å velge norsk garn!

Værbitt hadde denne dagen invitert Tuva Hoen eier av Norne Yarn med håndfarget garn i flere kvaliteter. I sommer kjøpte Østavind  to hesper med deilig håndfarget morbærsilke  fra Værbitt! Det har ligget på vent til et «verdig» mønster dukket opp og skal brukes som detaljer i Marettimo, en topp designet av Caitlin Hunter! Resten av toppen skal strikkes i et av hennes garn i ull/silke. Valget falt på to hesper med Fingering – BFL / Silke / Cashmere. En fantastisk god garnkvalitet med 70% BFL (Bluefaced leicester) 20% Silke og 10% Cashmere som passer perfekt til en litt luksuriøs genser.

Tiden flyr fort når en er på safari og nyter så mye deilig ull. Mange hadde tatt turen ut denne dagen, så både gater og butikker var ganske fulle. Vi kom oss allikevel litt lengre ned i Grünerløkkas garn-jungel og tok en tur innom Pickels, som sammen med Laila på Værbitt og Camilla i Lôkal Oslo stod de bak dette spennende arrangementet.

Pickles startet opprinnelig som en hobbyblogg der tanken var å dele strikkeoppskrifter og ideer med hverandre. Etterhvert viste det seg at de var vel så opptatt av fine garnkvaliteter så de startet en garnbutikk på nett. I dag er Pickles arbeidsplass for 6 jenter + masse flinke strikkere, De er å finne i Markveien i Oslo. Å komme inn her var som å komme inn i et systematisert skattkammer. Så mye deilig garn på et sted og så ryddig organisert. En drøm for de som elsker oversikt! Pickels har utrolig mye flott garn som vi begge lengter etter å kaste oss over. I høst har vi planlagt å få med oss til sammen fem helger med strikkearrangementer, så her satte vi på shoppingbremsene. Viktig å ha noe å glede seg til!

 

Følg oss på sosiale medier!

Instagram

@vestavindostavind

Vestavind

Østavind

Bruk #følgvinden så ser vi hva du strikker på! Det syntes vi er veldig hyggelig.

Facebook

Vi setter pris på om du gir oss en like på Facebook.

Ravelry

Vestavind

Østavind

Nettbutikk

Nettbutikken vår finner du her.

Blogglistenhits

Comments

  1. Pingback: September StrikkSnakk | Vestavind | Østavind

Leave a Reply