September StrikkSnakk

In Alle, StrikkSnakk by vestavindostavindLeave a Comment

September StrikkSnakk: Strikkefest!

Septembermåned er en krevende måned med høstmørke og regn som slår mot rutene. Da er det fantastisk å ha en måned med strikkefestivaler både øst og vest for vannskillet. Oslo Garnfest og Bergen strikkefastival har definitivt satt preg på denne måneden på en veldig positiv måte. Denne måneden har det ikke vært storskalaproduksjon fra vår side, med Vestavind  har ferdigstilt et større prosjekt som er lekkert. Vi har  begge endel på pinnene og går optimistisk inn i oktober.

Ferdig strikka!

Jamboree

  

Det er så gøy når ting blir ferdig! Denne har Vestavind flotta seg i den siste tiden, den har fått lufta seg for å si det mildt. Jeg hadde håpet at designet skulle bli som jeg så det for meg, og det virkelig blitt. Undervis var jeg nødt til å følge oppskriften og håpe på det beste, for det må være lov å si at det så litt rart ut. Den strikkes fra siden, så det var litt vanskelig å se for seg hvordan dette skulle komme i hop, men med montering (to sømmer) og kant ble det bra.

Designet heter Jamboree genseren og er designet av Francesca Hughes og er fra Pom Pom i fjor sommer. Garnet er av norske mohair gjeiter på Telespinn. Garnet er fantastisk mykt og godt og har blitt enda mykere etter en vask. Jeg ville ikke forventet noe annet av en skjønnet ved navn Mari!

Du kan lese mer om turen vår til Telespinn her, og se mer på genseren på Ravelry siden min.

Sokker

September og Østavind har tatt frem litt sokke garn. Det hører liksom med til denne årstiden. Med to festivalhelger er det supert å ha noe “rett fram” å strikke på. I sommer var vi jo innom Garnsurr,  et sosialt entreprenørskap som har som mål å skape et fargerikt fellesskap i Numedal gjennom farging og salg av garn som integreringsprosjekt For dere som har fulgt litt ekstra med var det en flott reportasje herfra i Norge Rundt den 21. september. Så langt har det blitt to par sokker, der det ene er strikket sammen Sol lamullgarn fra Hillsvåg.

Sjal

Tid for å pakke seg inn i sjal for å holde varmen. «Nød lærer naken kvinne å spinne» heter det så Østavind har tatt frem strikkepinner og Påfugl garn fra Line Langmo. Vipps så var fruen varm på skuldrene uten å kjenne noe som helst trekk i nakken. Et lite hverdagsprosjekt som virkelig kommer til nytte.

Prosjekter på pinnene

Bjørktopp

Endelig blir det Bjørktopp på Vestavind! Den har jeg sett på siden i sommer, og da er det en drøm å komme i gang. Designet er av @strikstiina og garnet er farget av Nina Petrina på tynn norsk lammeull. Om ikke det er kinderegg av astronomiske dimensjoner så vet ikke jeg! Dette er stas!

Du kan lese enda litt til om drømmen om Bjørktoppen her, og sjekke den ut på Ravelry siden min.

Genser

I midten av juli tok vi turen til Sørlandet og til Sjølingstad Uldvarefabrik  for å kjøpe ullgarn i det som senere er beskrevet som den varmeste sommeren siden 1947. Garn har ligget lenge på vent for høstvær og genserstrikk. I januar 2018 Jennifer Steingass ut Vintersol og i starten av september ble den norske oversettelsen publisert til glede for Østavind. Fantastisk deilig å plukke frem dette garnet igjen og glede seg over et nytt prosjekt. Er utrolig fornøyd med fargekombinasjonen. Drømmen er å få denne ferdig før jul som en liten julegave fra meg selv til meg selv!

Du kan lese mer om turen vår til Sjølingstad Uldvarefabrikk her!

Foxy lady

   

Om Bjørktoppen er et kinderegg er dette en lykke kvintett! Vestavind er mildt sagt gira. Designet er av Laila på Værbitt, fjærene er i Djup skog, Rosegull og Markjordbær (om du ikke er «down with the lingo» er det Limited Edition farger fra Drople DesignHillevåg Tinde pelsull) og masse Leine Merino. Merinoen fra Leine er myk og god og lukter sau. Fargene er klare, dype og glansfulle. Har virkelig falt for Markjordbær fargen, så fare for at det blir en genser i det med tiden. Mønsteret er en fest å strikke, så utrolig morsomt med fjær! Fjærene er gøye å se på og enda gøyere å strikke. Anbefales!

Genseren er selvsagt å finne på Ravelry siden min.

Pulsvanter

Helgen for en uke siden var Østavind på tur til Bergen for å få med seg Bergen strikkefestival, et utrolig flott arrangement. Lørdag formiddag var det duket for workshopen «Dekor på Strikk» med Helle Siggerud. I siste liten hadde jeg fått med meg at det faktisk var nødvendig å ha med seg noe å strikke på, så jeg hadde klart å strikke et par pulsvarmere på min våkne tid fra fredag ettermiddag til lørdag formiddag. Kurset var utrolig gøy og Pulsvantene kom godt med, men fungerte nok mest som prøvelapper!

Garn og sånn

Drople Design Limited Edition

Vestavind sikret seg et lite lass med Mørk Korpar fra Drople Design også. Nydelig farge! Jeg har en plan med det, men den er enda litt hemmelig. Men må si; jeg ønsker meg mer Hillesvåg Drople Edition, skulle bare sett det var litt mindre Limidet. Fargene er virkelig veldig flotte og veldig glasfulle.

Norne

Værbitt hadde denne dagen invitert Tuva Hoen, eier av Norne Yarn, med håndfarget garn i flere kvaliteter. Her hadde Østavind faktisk planlagt et garnkjøp og valget falt på to hesper med Fingering – BFL / Silke / Cashmere. En fantastisk god garnkvalitet med 70% BFL (Bluefaced leicester) 20% Silke og 10% Cashmere som passer perfekt til en litt luksuriøs genser. Dette skal sammen meddeilig håndfarget morbærsilke  fra Værbitt brukes i Marettimo, en topp designet av Caitlin Hunter!

Du kan lese mere om Oslo Garnfestival her.

Nina Petrina

I innlegget med høstens drømmeprosjekter sto Durumi genseren av Isabell Kraemer på toppen til Vestavind. Genseren var i  Pom Pom Quarterly i våres. Nå har jeg sikret garnet til prosjektet. Nydelige høstfarger fra NinaPetrina farget på norsk mellomtykk lammeull. Jeg gleder meg masse til å sette i gang! Det blir spettet garn på bærestykket og den gyllen rust fargen på mesteparten av resten. Dette blir garantert en av høstens favoritter i farger som passer både meg og sesongen utmerket.

Du kan lese om resten av høstens drømmeprosjekter her.

Tinde

Den 15. september var det duket for Oslo Garnfestival. En fantastisk høstdag der det nesten ble for varmt å ha ull på kroppen. Det er imidlertid sjelden for varmt å kjøpe garn. Vi startet runden hos Grünerløkka Garn og falt begge for noen deilige hesper av Hillesvåg Tinde. Vi har begge blitt utrolig glad i garnet fra Hillesvåg og Tinde er et glansfullt og mykt garn av norsk pelsull. Norsk pelssau har grå krøllet ull som inneholder både lyse og mørke fibre. De mørke fibrene gir garnet en spennende dybde og melering når den blir farget. Østavind plukket ut garn i fargen mellomblå og skal etterhvert legge opp til Fernanda jakka, mens Vestavind selv plukket ut garn til kommende votteprosjekter.

Livet generelt

September er liksom hverdagsmåneden der livets realiteter blir påtrengende, og høstmørket kryper godt inn under huden på de fleste av oss. Det har vært en travel tid på begge sider av fjellet! Vestavind syntes nytt studie er en fest, og Østavind har hatt godt av å synke ned i sofaen med ullgarn og strikkepinner i mellom slagene. Vi begynner å nærme oss den kalde fine tiden, så nå er det bare å finne fram alle godbiter av ull. Det er så stor glede ved å ta frem genserene fra i fjor, eller enda bedre; når været endelig tillater ullplaggene som ble strikka på i sommer og i våres. De som bare har ligget og ventet.

I butikken vår

Ved siden av strikkingen som hobby, lager vi noen produkter som selges i vår nettbutikk. Vi har handlenett med mening, håndlagde strikkebæægs og maskemarkører. I løpet av høsten vil det komme flere farger/varianter av både prosjektvesker og maskemarkører.

Strikkebææg

   

Solid og praktisk bag med mønstrete fòr. Bagen lukkes med snorer øverst og har i tillegg en stabil og bruksvennlig skinn hank. Bagen er romslig med god plass til strikkeprosjekter, hekletøy eller garn. Den har lommer med god plass til settpinner, rundpinner og annet utstyr. Spesielt har vi laget et bånd på en av lommene som gjør det enkelt å skille ulike garnfarger når en strikker mønster strikk. Denne er festet med trykknapper så du lett kan bytte mellom de ulike prosjektene.

Maskemarkører

Våre maskemarkører hjelper deg å holde oversikt underveis i strikkingen. De tres på pinnen for å vise hvor omgangen begynte, hvor du skal felle eller der du starter og slutter mønsterrapporter.

Våre fremgangsmarkører gjør det lettere å se hvor du sist økte eller for å holde orden på raglansmasker når du øker eller tar inn. Markøren festes i selve masken med en liten krok. Fungere også utmerket som en fremgangsmotivator hvis du strikker ensfarget glattstrikk.

Handlenett med mening

Handlenettene våre er enkle og praktiske. De fungerer både som veske og som et miljøvennlig alternativ til plastpose på handletur. våre handlenett er mer enn en pose, det er et bidrag til noe mer. Vi tror på felleskap. Vi tror folk trenger folk, og at mennesker er mer enn det en ser. Derfor går kr 25,- per. solgte handlenett direkte til Kirkens Bymisjon.

Følg oss på sosiale medier!

Instagram

@vestavindostavind

Vestavind

Østavind

Bruk #følgvinden så ser vi hva du strikker på! Det syntes vi er veldig hyggelig.

Facebook

Vi setter pris på om du gir oss en like på Facebook.

Ravelry

Vestavind

Østavind

Nettbutikk

Nettbutikken vår finner du her.

Blogglistenhits

 

Leave a Reply