Oktober StrikkSnakk

In Alle, Garn, Strikking, StrikkSnakk by vestavindostavindLeave a Comment

Oktober StrikkSnakk; masse prosjekter på pinnene!

Noen måneder er visst slik at det kommer mere på pinnene enn av pinnene, altså masse «Work in progress». Oktober har vært en slik måned med masse spennende prosjekter på pinnene! Så har vi også denne måneden gledet oss over nok en strikkefestival. Vi hadde knapt fordøyd Bergen strikkefestival før vi begge kastes oss rundt og dro til Orkanger på Midtnorsk strikkefestival. En fantastisk opplevelse!

Ferdig strikka!

Fernanda jakka

  

Denne måneden har Vestavind vært den som har ferdigstilt prosjekter. Fernanda nummer en, endeling klar! For dere som har fulgt oss ble garnet til dette prosjektet innkjøpt i sommer. Igjennom hele våren har Vestavind siklet på fargen Sola i Vinduskarmen fra Værbitt. Garnet er farget på Hillesvåg Sølje som er et garn av Norsk pelssau. Det å bruke eget design har gitt ga mersmak så nå har jeg altså ferdigstilt Fernanda jakka. Det er stor stas. Det er litt ulike innfarginger på garnet, men jeg synes jeg har fått det til å funke. Jeg har imidlertid lært at en alltid skal stripe handfarge garn. Jeg er veldig fornøyd!

Du kan lese mere om Fernanda på Ravelry siden min.

 

Foxy Lady genser

  

Foxy Lady har lenge stått på Vestavind sin «to do» liste, og ble et fristende prosjekt å starte opp med på et tidspunkt da det gikk litt sakte. Pinne nummer fem er virkelig blitt min venn! Hovedfarven er strikket i Leine Merino som er supermykt og lukter sau! Den 9. september la Drople design ut sitt første parti Tinde Pelsullgarn Limited Edition. Jeg satt klar og ventet for å bestille markjordbær, djup skog og rosegull. Fjæra på Foxy Lady er strikket i disse fargene; markjordbær, djup skog og rosegull. Jeg må innrømme ar jeg har falt helt for markjordbær. Skal ikke se bort ifra at det dukker opp en genser i den fargen etter hvert. Drople design har annosert neste runde med Limited Edition søndag 11. november.

«Søndag 11.november 18:00 blir det stor fest i nettbutikken. Lansering av Mellomjakka, garnslepp av Limited Edition fargane og eit par nyheiter»

Du kan lese mere om Foxy Lady på Ravelry siden min.

Speedy Selbu Mittens

Vestavind har endelig blitt en super vottestrikker. Det ble en god og lett start med Speedy Selbu Mittens av Skeindeer Knits. Ekstra koselig å strikke fordi det er en gave! De ble ferdig ferdig på et par kvelder og er strikket i Vamsegarn fra Rauma. Vottestrikk frister definitivt til gjentakelse!

Du kan lese enda litt til om drømmen om Selbuvotter her, og sjekke den ut på Ravelry siden min.

Prosjekter på pinnene!

Bjørktopp

Endelig blir det Bjørktopp på Vestavind! Den har jeg sett på siden i sommer, så det var en drøm å komme i gang med denne i september og den har vokst seg litt større i oktober! Designet er av @strikstiina og garnet jeg har valgt å bruke er farget av Nina Petrina på tynn norsk lammeull. Dette er kinderegg av astronomiske dimensjoner! Jeg elsker både oppskriften og garnet og synes mønsteret virkelig kommer til sin rett. Dette er ikke siste gang jeg bruker denne oppskriften. Den blir nok en gjenganger.

Du kan lese enda litt til om drømmen om Bjørktoppen her, og sjekke den ut på Ravelry siden min.

Fernanda jakka

Strikkingen av Fernanda jakka nummer to er godt i gang. Vestavind har ha allerede delt av og strikker på det første erme! Denne gangen blir jakka strikket i Tinde pelsull, mørk kopar. Også dette garnet er fra Drople design sin første runde med Limited Edition. Jeg elsker fargen og koser meg med finjusteringer av mønsteret. Den kan ikke virkelig ikke bli ferdig fort nok!

Du kan lese mere om Fernanda på Ravelry siden min.

 

Fernanda jakka strikkes også av Østavind før den i skal ut til teststrikkere i november/desember. Jeg storkoser meg med å strikke denne jakka i Tinde pelsull. Jeg har falt helt for ullgarnet til Hillesvåg, noe du kan lese om i forrige blogginnlegg! Nå har jeg kommet så langt at jeg har tatt av til ermene. Det er deilig å komme over den «tyngste kneika» med maks antall masker. Denne gangen strikker jeg ferdig ermene før jeg går løs på bolen!

Du kan lese mere om Fernanda på Ravelry siden min.

Vintersol genser

I midten av juli tok vi turen til Sørlandet og til Sjølingstad Uldvarefabrik  for å kjøpe ullgarn i det som senere er beskrevet som den varmeste sommeren siden 1947. Du kan lese mer om turen vår til Sjølingstad Uldvarefabrikk her! Garn har ligget lenge på vent for høstvær og genserstrikk. I januar 2018 Jennifer Steingass ut Vintersol og i starten av september ble den norske oversettelsen publisert til glede for Østavind. Fantastisk deilig å plukke frem dette garnet igjen og glede seg over et nytt prosjekt. Er utrolig fornøyd med fargekombinasjonen. Drømmen var å få denne ferdig før jul som en liten julegave fra meg selv til meg selv! Den er imidlertid lagt litt på vent til fordel for Fernanda jakka, men blir plukket frem igjen straks jakka er ferdig!

Du kan lese mere om Vintersol på Ravelry siden min.

Sjal

Inspirert av Vestavind har også Østavind kastet seg over eget design. Allerede i august startet jobbingen med dette prosjektet. Vestavind hadde med seg Brooklyn Tweeds garn i gave fra New Yorkså jeg startet opp med det. Det var deilig å strikke med, fjærlett med nydelige fargespill. Jeg synes imidlertid mønstret kom litt dårlig til sin rett. Etter endel prøvestrikking endte jeg ut med å bruke Sølje pelsull fra Hillesvåg, blåturkis. Det er jeg veldig fornøyd med! Sjalet kommer ut i desember som en del av vårt adventsprosjekt!

Du kan lese mere om Sjalprosjektet på Ravelry siden min.

Teroldego sjal

Dette er ikke ei truse, men starten på et sjal!  Dette sjalet Teroldego fra Caitlin Hunter har alt Vestavind kan drømme om! Det har struktur strikk, mønster strikk og glattstrikk. Nok en gang er det Hillesvåg pelsull som har gått av med seieren! Jeg strikker i fargene rosegull fra Drople design Limited Edition og burgunderlilla. Rødt kommer etterhvert inn i detaljene i mønsteret. Et utrolig spennende mønster så strikketøyet ble med på  seminaret «Hauststormen 2018» arrangert av Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening Helga 26-28. oktober.

Du kan lese mere om Teroldego på Ravelry siden min.

Garn og sånn!

I oktober har vi kjøpt inn noe garn i forbindelse med Midtnorsk strikkefestival. Søndagen var det nemlig duket for Garnmarked i det gamle Damphuset. Da vi kom dit var det et godt utvalg med spennende salgsboder. Vi brukte litt ekstra tid hos tre stykker som vekket vår interesse.

Vi hadde faktisk planlagt kjøp av garn fra Ulltøsene og valget falt på «Attiattkomme». Ulltøsene er begge født og oppvokst i Oppdal og har valgt å bruke Oppdals-ord og uttrykk som navn på de forskjellige fargekombinasjonene.

Attiattkomme [att ‘iattkåmme] Adj. senil, glemsk, gå i barndommen. “Hanj far æ så attiattkomme, hanj huske itj nå’!” En mørk til lys grå gradient for å representere den fornemmelsen av å ikke huske noe som senil, med de fargerike spettene for å representere barndomsminnene som ofte sitter igjen.

Neste innkjøp var fra «Knitography». Patricia driver med naturfarging av garn. Hun benytter lokale planter, fjellvann og ren norsk ull. Det må sies at Patricia er en flott kvinne som virkelig er engasjert i det hun driver med. Tre hesper med håndfarget garn ble kjøpt, og hun kunne fortelle at hespene var finull fra Rauma farget med barken fra Blåtre som vokser i Dallas i Texas USA. Vakkert lyst lilla garn fra Knitography forsvant ned i posen sammen med hespene fra Ulltøsene.

Mens Østavind, stod og pratet med Patricia ble Vestavind trukket mot boden til Arctic Yarns. Emilie har spesialisert seg på håndfarging av norsk ull. Planen til Vestavind var nok ikke å kjøpe garn, men etter en lang og koselig samtale kom Vestavind tuslende tilbake med to flotte hesper. Det var nemlig umulig å motstå fristelsen og valget falt på «I wish I was a punkrocker» farget på Hillesvåg Sølje. Utrulig lekkert!

Gunn Elin Follan driver Holum Gård sammen med sin mann. Holum Gård ligger vakkert til i Meldal Kommune. Der driver de med sau som hovednæring. I hovedsak har de gammelnorsk spæl sau, noen Grå Trøndersau og Kvit spælsau. Sauene klippes 2 gang i året, men det er bare høstulla som blir brukt til garn. Garnet blir spunnet på Selbu spinneri.Her ble det kjøpt inn «Ullgarn fra borskjemte sauer» Dette blir etterhvert deilige votter!

Livet generelt!

Vi har altså mye på pinnene, mange prosjekter parallelt. Vestavind er midt i eksamensoppkjøring mens Østavind har tatt en tur til varmere himmelstrøk. Det strikkes ikke mindre av den grunn. Vestavind koser seg med innkjøp som har ligget og ventet i garnlagret mens Østavind har pakket med seg endel garn i kofferten. Snart møtes vi begge i Bergen. Da blir vårt spesielle «desember prosjekt» utarbeidet slik at våre følgere får med seg noen godbiter i adventstiden. Det gleder vi oss virkelig til!

Følg oss på sosiale medier!

Instagram

@vestavindostavind

Vestavind

Østavind

Bruk #følgvinden så ser vi hva du strikker på! Det syntes vi er veldig hyggelig.

Facebook

Vi setter pris på om du gir oss en like på Facebook.

Ravelry

Vestavind

Østavind

Nettbutikk

Nettbutikken vår finner du her.

Blogglistenhits

Follow my blog with Bloglovin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply