Adventskalender 3. desember

In Alle, Tanker og meninger by vestavindostavindLeave a Comment

Julegaver: Et ønske om å glede!

Å gi hverandre julegaver er en gammel tradisjon. Gjerne i vakkert papir, som skaper glede, entusiasme og forventning. Skikken var først vanlig i borgerkretser, men på 1840-tallet bredte skikken seg videre til middelklassen. Dagens trend ble trolig skapt på 60- og 70-tallet. Det er lett å la seg rive med av overpyntede julebutikker i jakten på fancy gaver pakket inn i gull og glitter! Det er imidlertid ikke en slik advent vi ønsker å bygge opp rundt.  Vi tror på at å gi bort julegaver skal handle om å vie hver enkelt som skal få litt ekstra oppmerksomhet. Med en bevist tanke om hva akkurat den personen skal ha i år. De siste årene har vi begge valgt å lage flere og flere av gavene selv, eller gi bort “opplevelser til felles glede”.

Desember i år er fylt opp med eksamensforberedelser og adventskalender med disse små daglige tekstene. Muligens litt mindre tid til adventshygge en det vi ønsker oss. Noen planer er selvfølgelig lagt, og små strikkeprosjekter er på gang. Det handler om votter, sokker og hjemmelagede delikatesser. Så tar vi oss selvfølgelig tid til en liten tur på Bergen Julemarked.  Hvert år prøver vi å finne noen «Gaver med mening» og i år faller valget på «Ekstra virgin olivenolje» fra Lifegate Rehabiliteringssenter, Betlehem. Hvem som får hva blir en hemmelighet fram til julaften! Til det skal vi kose oss med planleggingen, og sender noen tanker til våre nære og kjære.

Følg oss på sosiale medier!

Instagram

@vestavindostavind

Vestavind

Østavind

Bruk #følgvinden så ser vi hva du strikker på! Det syntes vi er veldig hyggelig.

Facebook

Vi setter pris på om du gir oss en like på Facebook.

Ravelry

Vestavind

Østavind

Nettbutikk

Nettbutikken vår finner du her.

Blogglistenhits

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply