Adventskalender 5. desember

In Alle, I vinden; inspirasjon by vestavindostavindLeave a Comment

Tips til strikkede gaver

Hva slår egentlig mest an av hjemmestrikkede gaver lurer du kanskje på. Hovedsaken er nok at du virkelig har tatt tid til å lage noe selv. Det oppleves som et stort komplement for mottakeren! I en hektisk juletid kan det være lurt å finne små og overkommelige prosjekter som kanskje er litt annerledes, og som passer seg ypperlig å strikke når man er ute litt i siste liten.

Votter

Votter er nok noe av det som står øverst på min ønskeliste. Om dagen har jeg nok litt kalde fingre. Det merker jeg fordi jeg gjør alt jeg kan for å ikke stikke de opp av lommen. Når en står alene ute og venter på bussen, og ikke finner frem telefonen så er det mest sannsynlig fordi fingrene er kalde. Det kan du tenke på neste gang du ser en med hendene i lommene. Så kan vi jo håpe på at den personen har en vottestrikker i familien som tenker på akkurat de labbene. Her er noen flotte votter, alternativt tips om noen har lyst til å strikke votter til meg.

The Selbu Mitten Club by Skeindeer Knits

Roses are red by Pia Kammeborn

Oliva mittens by Karen-Oliva Solheimslid

Minerva Mittens by Salapaloosa Knits

Vaffel Votter by Anniken Allis

Sokker

Å ha kalde føtter er kjedelig på alle måter. Gode ullsokker kan være svaret på et varmt underlag. Selv om vi digger raggsokker og har en kurv av de stående som er flittig brukt, er det mye originale sokker også. Har ikke du lyst på en flamingosokk kanskje? Her er noen sokketips fra oss.

Peppy Penguin by Playsweetmusic Design

Plácido Flamingo by JennyPenny

Pumpkin Leaf Lane by Nordic Stitches

Luer

Lue er en fin gave! Den er passe overkommelig og noe en får bruk for. For varme ører er fint i disse vintermånedene. Da jeg var liten og ikke hadde en spesielt lekker lue skulle min far ha det til at 80% av varmetapet går fra hodet. Jeg er ikke helt sikker på om det er riktig, men jeg tok nå den litt kjipe lua på. Luer må slett ikke være kjipe, det er så mye fine oppskrifter. Her er noen av våre favoritter.

Hjortø by Fiber Tales

Antares by Justyna Lorkowska

Gable Cap by Tabitha Gandee

Signe’s hat / Signelue by Marianne J. Bjerkman

Bærekraftige gaver

Det er definitivt lov til å tenke på miljøet når en først tar seg tid til å lage julegavene. Vi er opptatt av bærekraft og har et par forslag til alternative julegaver. I år har vi falt helt for to gavetips som virkelig et nyttige til hverdagsbruk!

Weightless Produce Bag by Julie Tarsha

Heklede små, fine bomullspads av garn. Det er et genialt prosjekt for oss som liker å kunne bruke ting om igjen og om igjen – istedenfor å kaste det.

Bomullspads by Søstrene Miljeteig

Følg oss på sosiale medier!

Instagram

@vestavindostavind

Vestavind

Østavind

Bruk #følgvinden så ser vi hva du strikker på! Det syntes vi er veldig hyggelig.

Facebook

Vi setter pris på om du gir oss en like på Facebook.

Ravelry

Vestavind

Østavind

Nettbutikk

Nettbutikken vår finner du her.

Blogglistenhits

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply