Adventskalender 8.desember

In Alle, Tanker og meninger by vestavindostavindLeave a Comment

Finne roen i adventstiden

I våre dager preges tradisjonene i adventstiden av helt andre ting enn den type praktiske forberedelser en måtte gjøre i gamle dager. De mange overdådige julebordene er tydelige bevis på det. I tillegg når julehandelen stadig nye høyder, og forberedelser til jul preges av høyt forbruk, god mat, drikke, luksus, glitter og stas. Historisk omtales adventstiden som en ventetid fram til jul. Ordet advent betyr «komme» og har blitt brukt som navn på denne tiden fram mot jul helt siden slutten av 400-tallet. Dette er en viktig tid for oss troende når vi venter på å feirer jul.

For mange mennesker er det akkurat denne gamle historien som forandret en hel verden. Historien om det lille barnet som bar med seg et hellig budskap om fred, kjærlighet og nåde. I det lille barnet møtes jord og himmel, det menneskelige og guddommelige markerer for troende et nullpunkt i verdenshistorien. Denne historien gjentar mange av oss for våre barn, og de igjen for sine barn.  

Adventstiden handler ikke bare om tradisjon, det handler om livet – om fellesskap – om hva som er viktig for oss. Jeg tenker at vi mennesker fyller livet med forskjellige tankesett og ulike verdier uavhengig av hva vi tror på. Jeg tenker også at det i vår verden finnes et utall av ting og fenomener vi dyrker i vår hverdag. Noen av disse tingene er kanskje egentlig ikke like viktig.  I adventstiden blir dette mere og mere synlig gjennom alt vi tror vi må gjøre for å skape en vellykket adventstid og perfekt jul . De mindre viktige tingene settes fort i sentrum mens de viktig handlingene i ventetiden blir skjøvet til side.

Advent kan være være nådeløs mot både kropp og sjel, og gjøremålene blir tidstyver når vi hysterisk stresser rundt for å skape en perfekt adventstid.. Aller helst skal jo adventskalenderen, lussekattene og julebaksten være «made by»  trippelarbeidende mor og julepresangene skal gjerne være selvlaget eller nøye plukket ut.

Jeg tenker at mye av dette førjulsstresset egentlig handler om at alle må ha noe å hvile i. Jeg ønsker ikke nødvendigvis å gå tilbake til gode gamle dager, men jeg har et ønske om at vi kunne ta tilbake noe av adventstidens ettertenksomhet og ro

Jeg fikk for noen år siden et fantastisk julekort fra en god bekjent med en kort og treffende tekst sammen med  ønske om en rolig og fredfull jul. Det vekket latter men var et budskap flere kanskje bør tenke på.

“Julen er overhodet ikke i hus, og i år tror jeg ikke den kommer hit heller!”

Julekort, 2009

Jeg synes det er viktig å roe ned og ta seg tid til å sitte ned i hvert fall en gang om dagen.Vi har behov for tid til refleksjon i vårt hektiske liv, og advent er en fin tid for nettopp det. Det er viktig å spørre seg selv om det er de viktige tingene som får mest oppmerksomhet. Om det er familie, venner, gode øyeblikk eller den gamle historien som forandret en hel verden.

Følg oss på sosiale medier!

Instagram

@vestavindostavind

Vestavind

Østavind

Bruk #følgvinden så ser vi hva du strikker på! Det syntes vi er veldig hyggelig.

Facebook

Vi setter pris på om du gir oss en like på Facebook.

Ravelry

Vestavind

Østavind

Nettbutikk

Nettbutikken vår finner du her.

Blogglisten
hits

Follow my blog with Bloglovin


Leave a Reply