Adventskalender 10. desember

In Alle, Tanker og meninger by vestavindostavind2 Comments

Hvilken type strikker er du?

Strikking er populært som aldri før. Vi strikker foran tv-en, i selskap, på bussen og under gode samtaler. Strikkeglade kan glede seg og sine venner med varme og deilige plagg mot vinterkulda, en strikker trenger aldri å kjede seg. Godt for psyken skal det jammen også være. Ikke bare gir det en herlig følelse av stolthet å kunne avslutte et strikkeprosjekt du har brukt tid på. Følelsen det gir når du gjør noe for andre, uten å forvente å få noe tilbake, er svært god. Dette er med å gjøre strikkede produkter til en helt spesiell type gave. Hvis du strikker til deg selv, blir det en spesiell gave til deg. Det at du kan ta på deg en genser du selv har valgt farge på, tilpasset så den passer deg og dine ønsker. Det gir en helt annen følelse enn det å ta på seg en masseprodusert strikkegenser fra en kjedebutikk.

Så er det jo litt gøy å tenke på hvile type strikker en er. Hvem strikker du til når du tenker på alle prosjektene som har vært på pinnene det siste året. Er det gaver til andre, strikk til veldedighet eller er det til deg selv. Gode formål alt sammen, men er det noe som skiller seg ut?

Jeg strikket en lang periode kun til andre og det var utrolig koselig. Stjernene i blikket fra en glad mottaker gjorde hver maske til en glede, men det er jo artig å glede seg selv også.

Begrepet egostrikk har blitt mye brukt de seneste årene, og sier oss at det er helt i orden å strikke til seg selv. Vi fortjener da virkelig håndstrikkede plagg. Allikevel vet jeg ikke helt om jeg liker begrepet. Ego er liksom litt negativt ladet. Selvsagt er jeg verdt å strikke til, det er ikke noe ego ved det. Derfor liker vi Strikketerapi sin bruk av #sjølvsagtstrikk mye bedre.  

Det er mange av oss som gjerne vil ha hjemmestrikket klær, men som ikke har noen som kan strikke til seg. Da må man gjøre det selv. Liker en å strikke er jo dette en vinn/vinn situasjon. Jeg heier på selvstrikk og fortsetter med ett av mine genserprosjekt til meg selv når alle har fått sine tiltenkte julegaver. Jeg gleder meg!

Comments

  1. Det var Marthe & Marthe som først kom opp med begrepet «sjølvsagtstrikk» i sin podcast og ikke Strikketerapi. Så de fortjener cred’en for det flotte ordet som jeg også liker best å bruke!

    1. Author

      Da er det vi som var trege på sjølsagtstrikk ballen☺️ så det skal de selvsagt få!

Leave a Reply