Adventskalender 12. desember

In Alle, Tanker og meninger by vestavindostavindLeave a Comment

Sokkestrikkeren!

Jeg har i mange år hatt stor motstand mot å strikke sokker og det er av mange grunner.

De jeg hadde sett strikke sokkepar på sokkepar var stort sett damer i bestemors generasjon og de var aller racere på strikking. Altså måtte dette vær ganske komplisert. Videre så hater jeg settpinner. De var umulige å holde orden på og gled stort sett ut av hendene mine hele tiden. Å strikke med settpinner var definitivt ikke meditativt for meg. 

I vår familie har det imidlertid alltid vært noen som har strikket ullsokker til barn og barnebarn og etterhvert som sokkestrikkende bestemødre strikket mindre og mindre ble behovet for sokker større og større. De første årene kjøpte jeg derfor sokker på julemarked og av venner. Plutselig dukket det opp to flotte damer i omgangskretsen som strikket det ene paret etter det andre før jeg hadde strikket ut en gryteklut. Behovet for sokker ble imidlertid ikke mindre når jeg selv etterhvert ble både tante og grandtante så noe måtte gjøres. Jeg bestemte med for å beseire min frykt for å strikke sokker!

Det mangler ikke på strikkeoppskrifter når det gjelder strikkasokker men å finne en oppskrift som gjorde det mulig å komme seg gjennom hæl partiet var nesten umulig. En ettermiddag utpå høsten i 2017 forbarmet en av de to eminente sokkestrikkerskene seg over meg og «superviset» meg gjennom den første sokken. Jula 2017 fikk fire nieser og nevøer sokker. Året etter krøp tallet opp til ni stykker i tillegg til alt som ble strikket ellers i året. Sokkestrikking gikk faktisk ganske greit for jeg hadde lærte meg å strikke med «magic loop». I sommer begynte jeg å strikke ankelsokker i tynt garn på pinne 2.5. Aldeles deilig å bruke! 

I år blir det nok ikke noen som får sokker i julegavene. Det kommer nok til å bli savnet for sokkene har falt i smak hos store og små. Myke pakker har nemlig blitt populært! I år har jeg nemlig strikket sokker til meg selv så kommer det nok litt sokker i posten til noen og enhver på ettervinteren. 

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER!

INSTAGRAM

@vestavindostavind

Vestavind

Østavind

Bruk #følgvinden så ser vi hva du strikker på! Det syntes vi er veldig hyggelig.

FACEBOOK

Vi setter pris på om du gir oss en like på Facebook.

RAVELRY

Vestavind

Østavind

NETTBUTIKK

Nettbutikken vår finner du her.

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply